Afgelopen dinsdag 23 april heeft de 5e SOLA bookersmeeting plaatsgevonden in Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Wederom realiseren wij ons hoe groot de toegevoegde waarde is om je event op een mooie locatie te vieren met inspirerende sprekers. De foto’s zijn van de hand van Mike Blom.

Om 14.00 uur zijn we gestart met een woord van welkom door Marcoen Hopstaken. Marcoen is verbonden aan SOLA sprekers met zijn XL wakkerschudworkshop. Tijdens deze bijeenkomst heeft Marcoen laten zien dat hij naast spreker en trainer ook een bevlogen dagvoorzitter is.

Paul van Vlijmen, directeur van het NMM  vertelde ons op een enthousiaste manier hoe het museum tot stand is gekomen waarna José Ooms en Merel van der Worp een presentatie gaven over de mogelijkheden voor events en  met de catering van Vermaat. Een filmpje heeft het verhaal ondersteund met nog meer beleving.

Vervolgens nam Ingrid Solleveld de zaal mee in het belang van communicatie en samenwerken in aanloop naar en tijdens een event. Ze vertelde over de Curse of Knowledge en wat dit betekent voor alle betrokken partners en sprekers. Ze vertelde dat juist een externe spreker en dagvoorzitter belangrijke spelers zijn wanneer het gaat om informatie overdracht. Zij weten op een andere manier de zaal te raken, informatie over te brengen, humor toe te voegen. Hierdoor nemen deelnemers nog meer informatie mee naar huis. Collega Barbara Kint heeft tijdens deze bijeenkomst met veel deelnemers hierover gesproken.

Jeroen Komen, spreker bij SOLA, heeft de zaal verrast met een geweldig eigen verhaal over je weg volgen, zijn ‘vliegavonturen’ en anekdotes met elk een levensles. Ondersteund door mooie luchtfoto’s genomen vanuit zijn privévliegtuigje was de zaal aandachtig aan het kijken en luisteren, het was muisstil.

Voor de pauze heeft Vermaat laten zien dat catering zowel lekker, gezond en mooi kan zijn. Tussen de vliegtuigen van het museum hebben we heerlijk met elkaar kunnen praten.

Tja en terug in de zaal stond Marcoen ons op te wachten met zijn Wakkerschudworkshop XS. Actieve spellen met een boodschap hebben ons laten bewegen, lachen en kennismaken.  Echt een aanrader om na de pauze je bijeenkomst te vervolgen.

En ook na deze workshop hield het enthousiasme van Laura Kint, spreker bij SOLA, ons bij de les en nam ze ons mee in de wereld van ‘de koude acquisitie’. Iedereen telefoneert en iedereen heeft wel eens wat van een ander nodig. Dit heeft het onderwerp koude acquisitie in een ander perspectief gezet. De warme stem van Laura en haar tips  gaven weer nieuwe inzichten.

Alvorens we naar buiten gingen voor een actieve afsluiting heeft Ronald van der Molen de bijeenkomst afgesloten.  Geen powerpoint en puur natuur vertelde hij over organisch leiderschap, over de keuzes en engagement.  Ronald, te boeken spreker bij SOLA, maakte op een prettige manier het punt hoe belangrijk het is dat je medewerkers betrokken zijn. Hij weet als geen ander op de juiste knoppen te drukken om medewerkers zover te krijgen.

Van informatie en inspiratie naar buiten met FUN!. De deelnemers mochten kiezen uit:

  • De ‘escaperoom’, waarbij je de Koude Oorlog kon voorkomen
  • Het rijden in een “echte mini tank”

Na alle informatie en inspiratie op een prachtig mooie locatie hebben we  de middag afgesloten met een lekker drankje en een hapje waar iedereen nog even heeft nagepraat over de middag. Verschillende foodtrucks buiten hebben ons verwend met heerlijke hapjes.

Ben je nieuwsgierig geworden wat er allemaal mogelijk is voor een event van jouw organisatie?
Bezoek de site van het Nationaal Militair Museum en Vermaat
Wil jij de juiste spreker en/of dagvoorzitter vinden die het verschil kan maken voor jouw boodschap en deelnemers?
Bezoek de site van SOLA sprekers

Wil je inspiratie en informatie opdoen op een mooie locatie en graag bij een volgende SOLA bookersmeeting aanwezig zijn?
Bezoek onze agenda of mail info@sola-bs.nl

Of wil je graag Ronald, Marcoen, Jeroen of Laura boeken voor je event?  Mail info@sola-bs.nl of bel 085 043 05 79