Zon in Landschap Nationaal Consortium

07jun1:00 pm5:30 pmZon in Landschap Nationaal ConsortiumRoadtrip

Details

De Roadtrip van het Nationaal Consortium Zon in Landschap is een jaarlijks terugkerend evenement geworden. Samen met deelnemers aan het consortium bezoeken we interessante parken. We zorgen voor interessante sprekers tussen de panelen en we ervaren tot in detail wat het betekent voor de biodiversiteit; wat het doet met de esthetiek in de omgeving en wat de kansen zijn voor de agrarische sector. De uitdagingen rond netinpassing krijgt ook aandacht.

Na de succesvolle roadtrips in november 2021 in Zeeland en in 2022 in de Betuwe nodigen wij u uit voor een tour langs twee initiatieven in het midden van het land. Tijdens deze roadtrip worden inspirerende verhalen gedeeld over de gemaakte keuzes en ervaringen.

Op 7 juni komt u met de trein of auto naar Culemborg. Aan het station ontvangen wij u met koffie, thee en broodje waarna we samen in een touringcar op pad gaan. Wederom staat kennisuitwisseling, ontmoeten en netwerken centraal.

Zonneproject Den Heuvel
Vrijstad Energie Culemborg heeft de eerste verticale veldopstelling op landbouwgrond in Nederland gerealiseerd. De rijen panelen hebben een tussenruimte van 6 tot 8 meter. Dit maakt dubbelgebruik van de grond mogelijk. Stroom opwekken wordt hier gecombineerd met begrazing, maar het verbouwen van gewassen zou ook mogelijk zijn. *Aanvullende informatie ondere deze mail.

Zonnepark Houten Oostumsdijkje
Het zonnepark ligt in ’t Goy bij Houten. De locatie nabij het Oostrumsdijkje is een kansrijke locatie vanwege de ‘verborgen’ ligging tussen de fruitboomgaarden. Het zonnepark wordt ingepast door de bestaande en historische ruimtelijke structuur te versterken en weer terug te brengen. In dit park wordt, als onderdeel van het project EcoCertified Solar Parks, een beheer- en begrazingsexperiment uitgevoerd waarbij de meerwaarde van verschillende beheervormen voor flora en fauna onderzocht wordt. *Aanvullende informatie ondere deze mail.

Tijden
Wij verzamelen om 12.15 uur bij het restaurant Una Volta aan het station van Culemborg. Rond 16.45 uur zijn we weer terug bij station Culemborg voor drankje.

Enkele dagen voor het event sturen wij u de aanvullende informatie.

Naar de parken
Parkeren bij de parken is niet mogelijk. Daarom gaan we vanuit Culemborg samen met een gehuurde touringcar op site visite.

Tijden

juni 7, 2023 1:00 pm - 5:30 pm