Regel 1: Visualiseer
Ga eens rustig zitten. Waar je ook zit…maak een kwartslag naar links of rechts. Sommigen van de lezers kijken nu naar buiten en anderen zien weer iets anders. Wat je ook ziet,  focus je blik op een punt ver weg in de horizon. Ben je zover?
Visualiseer nu dat de dag van het event is aangebroken, sterker nog…. het event is al afgelopen en de laatste deelnemer verlaat net het pand.
Ik nodig je uit de volgende zin af te maken:
De bijeenkomst was een succes want…….
Let op dat je het woord want niet vervangt voor als. Wat er na – want – komt is jouw basis om van jouw event een succes te maken. Je zult zien dat je nu onbewust nog makkelijker invulling gaat geven aan jouw succesfactoren.

Regel 2: Werk praktisch
Ga pragmatisch te werk. Wanneer je bij elk overleg met je collega’s, leidinggevende of opdrachtgever duidelijke actiepunten formuleert, is het makkelijk deze ook systematisch af te werken. Daarbij helpt het ook om effectief taal in te zetten. Voorbeeld: “Zullen we bij de koffie een gevulde koek aanbieden?” Iedereen zal hier nu een mening over hebben. De een vindt dit een geweldig idee terwijl de ander het niet gezond of te duur vindt. Formuleer je: “Ik stel voor dat we bij de koffie een koek aanbieden, zelf denk ik aan een gevulde koek”. Pas het maar eens toe en voel hoe anders het voelt door de reacties die je krijgt.

Regel 3: Veer mee!
De een noemt flexibiliteit een competentie en de ander een kwaliteit. Wat het ook is, het aanpassen aan de situatie helpt je bij het organiseren. Of het nu om het herschikken van prioriteiten gaat of een verandering  van koers. Wanneer je weet mee te veren ervaar je nog meer werkplezier bij het organiseren en jouw animo is aanstekelijk voor iedereen die met je aan dit project werkt.

Wil je elke week een tip ontvangen in je mailbox?
Mail info@sola-bs.nl o.v.v. gouden tip bij organiseren