Een webinar of een live cast is toch net even een andere tak van sport

Voor veel organisaties zijn de nieuwe nationale maatregelen van deze week 40 –2020 de reden dat een bijeenkomst toch maar wéér wordt afgeblazen. 
Dat kan frustrerend voelen. Net nu iedereen terug is van vakantie en het nieuwe normale ritme weer te pakken heeft lukt het wéér niet om bijeenkomsten vorm te geven de komende weken. 
Voor sommige mensen is dit geen probleem en voor velen is het een gemiste kans. 
Een mooie vervangende optie is natuurlijk digitaal. 

Een webinar of een live cast is toch net even een andere tak van sport. Vaak komt dan de vraag naar boven: 

Durven wij dat? Kunnen wij dat? Wat kost dat dan?   
Veel beren op de weg die je niet helpen een goede beslissing te nemen  om digitaal te gaan en waardoor je mogelijk stil blijft staan. 

Volkomen logisch en net als bij elke verandering is het géwoon beginnen de grootste en belangrijkste stap.  Normaal zit het najaar vol met bijeenkomsten.  Denk bijvoorbeeld aan de #strategiemeeting voor het MT – de algemene #ledenvergadering van een #nationaal-consortium – de #bank die kennis met #klanten deelt – een nieuwe #produktpresentatie en ga zo maar door.  

Helaas… we zijn weer terug bij waar we in Maart begonnen…. en toch even anders……. 

 De afgelopen maanden hebben wij veel ervaring opgedaan met webinars en live casts. En geloof me, het was echt niet altijd makkelijk of perfect. Wat het wel was? 

Het was samen een nieuw traject ontdekken en starten; het was samen in het diepe springen en maar kijken hoe we boven komen en het was samen leren zwemmen. Een geweldig half jaar met enorm veel leermomenten en veel plezier. 

We hebben veel geleerd, bijvoorbeeld toen het even helemaal mis liep met een gekozen platform en ik in één avond 10 jaar ouder werd of toen we de opname terugzagen en de kwaliteit te wensen overliet. We ervaren en voelen nu hoe fijn het is om met een gevulde rugzak en veel nieuwe kennis en ervaring een nog betere dienst aan onze klanten te leveren.  

Ook digitaal delen wij samen met u kennis en inspiratie voor mens en organisatie. 

Vind jij de stap naar een webinar of live cast eng of weet je niet waar te beginnen? Stuur me dan een PB. Met plezier geef ik antwoord op je vraag en help ik je met BEGINNEN!