Beeldmerk_Rijksoverheid.jpg

 

 ‘Ons Energieke Land’

CircaAmsterdam.jpg

 

Fijn dat we u hebben ontmoet tijdens het evenement ‘Ons Energieke Land’ op 10 oktober! We hopen dat u zich, net als wij, geïnspireerd voelt om tot uitvoering over te gaan. Het is ten slotte ons energiesysteem, ons energieke land. Ter herinnering dan ook hierbij de spoken word van Ayla Schneiders die dat gevoel zo goed wist te vertolken. Op naar een schoon nieuw energiesysteem. 

Bekijk hier de video.
 

Inspiratie deden we ook op in alle gesprekken met elkaar en uit de verhalen van de sprekers. Door Arash Aazami, met wie we een minuut stil waren voor het fossiele systeem. Een systeem waaraan we veel te danken hebben! Maar nu de energiemarkt stuk is moeten we verder. Door goed na te denken, te ontwerpen en de maatschappelijke opgaven met elkaar te verbinden, zoals Floris Alkemade ons op het hart drukte.

NPE-projectleider Bas Ebskamp deelde acht inzichten die hij opdeed in de afgelopen maanden van consultatie en dialoog. Zijn presentatie vindt u in de bijlage. Vooruitkijkend met dagvoorzitter Diana Matroos benadrukte Maxine Tilij dat alle partijen in de uitvoering samen moeten sturen. En dat we hiervoor over het ongemak heen moeten stappen om samen te leren.

In de ontwerpsessies hebben we met elkaar gesproken over knelpunten en vraagstukken die we moeten aanpakken om de energietransitie verder te brengen. Over rechtvaardigheid, netcongestie en bedrijventerreinen, energiesystemen, digitalisering, financiering, coöperaties en burgerparticipatie. Met als uitkomsten waardevolle input voor ons om de uitvoering vorm te geven.

Het NPE-team werkt op dit moment hard aan het definitieve Nationaal plan energiesysteem, dat in december wordt aangeboden aan het kabinet. We houden u in de tussentijd graag op de hoogte van de ontwikkelingen rond het Nationaal plan energiesysteem via onze maandelijkse mailing. Als u de mailing niet langer wilt ontvangen, kunt u zich altijd afmelden.

Ook stellen we het op prijs als u nog uw mening wilt delen over Ons Energieke Land, als u dat nog niet heeft gedaan. Dat kan via deze enquête. 

 

 

 

Footer_Rijksoverheid.jpg