Hoe blijven mijn deelnemers actief betrokken bij mijn event?

Een vraag die ik me elke keer weer afvraag. Deze week de focus op twee gebieden, de catering en de apps.

Food for thought!

Tijdens evenementen wil je dat je deelnemers het maximale rendement uit de dag halen. De eerste 2 uur is dat vaak geen probleem. Iedereen is fit en met focus. Na de eerste pauze begint de uitdaging voor de spreker. Hoe blijft ik de deelnemers boeien en de dagvoorzitter heeft hier ook zeker een belangrijke rol. Heb jij als eventorganisator er weleens bij stilgestaan dat ook jouw keuze voor de catering hier een belangrijke rol in speelt? Als je etenswaar aanbiedt die de deelnemers moe en traag maakt, zullen ze zich moelijker focussen op het evenement.

4 tips voor focuscatering:

  1. Naast thee en koffie en ongezoete vruchtensappen water…veel water, Vermijd frisdranken.
  2. Een vruchtenspies, een smoothy of een ouderwetse mand met fruit zijn een prima vervangers van koekjes, koeken, chocolaatjes en repen.
  3. Schalen met gesneden groeten of leuke glaasjes met een verse soep in plaats van een broodje kroket of een saucijzenbroodjes
  4. En wil je dan dat je deelnemers halverwege de dag even heel actief mee doen in een brainstorm of actieve workshop? Een klein stukje

Sparren?

Wil jij eens sparren over je de invulling van je bijeenkomst neem dan contact met mij op. Met behulp van de 7-stappenmethodiek van SOLA help ik je daar waar nodig. Of het nu gaat om het begeleiden van de richting, de juiste spreker vinden tot vormgeven van de deelnemersregistratie. Samen met mijn collega’s van SOLA denk ik graag met je mee.